Naujienų sąrašas

Profesinio informavimo dienos Visagine „Karjeros galimybės inžinerinėje pramonėje”

Gegužės 16-18 d. Visagine vyko profesinio informavimo dienos „Karjeros galimybės inžinerinėje pramonėje". Inžinerinė pramonė - vienas iš labiausiai išvystytų ir progresuojančių sektorių Lietuvoje. Tai sritis, kurianti reikšmingą vertę šaliai ir galinti pasiūlyti daug patrauklių darbo vietų ir karjerą jauniems žmonėms, specialistams. Renginio, skirto vyresniųjų klasių moksleiviams tikslas - pristatyti karjeros perspektyvas inžinerinėje pramonėje Visagino, regiono ir šalies įmonėse, suteikiant galimybę pamatyti ir išbandyti naujausias technologijas ir įrenginius bei sužinoti apie inžinerinės pramonės krypčių studijas.
Profesinio informavimo dienas Visagine organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija (LINPRA) kartu su Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centru, vietos verslo įmonėmis ir Visagino savivaldybe.
 
 
 
Gegužės 16 dieną Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre vyko konferencija, kurioje skaitė pranešimus apie profesinės karjeros galimybes inžinerinės pramonės įmonėse LINPRA prezidiumo narys, elektronikos ir elektrotechnikos komiteto pirmininkas Raimundas Slavinskas, UAB „Intersurgical" generalinis direktorius Sigitas Žvirblis bei Lietuvos elektros energetikos asociacijos LEEA tarybos narys, UAB „Anykščių energetinės statybos" generalinis direktorius Teodoras Bitinas. Pranešimuose buvo kalbama apie karjeros galimybes inžinerinėje pramonėje, įmonių vadovai dalinosi su mokiniais gerąja patirtimi. Vyko diskusija, mokiniai klausė įmonių vadovų apie įsidarbinimo ir tolesnės karjeros galimybes, mokomosios praktikos atlikimo ypatumus. Visagino TVPMC energetikos sektorinio praktinio centro vadovas Gintautas Dervinis svečiams parodė ir papasakojo apie sektorinį centrą. Sektorinis praktinio mokymo centras yra skirtas trijų profesinės veiklos sričių - mechatronikos, elektros ir suvirinimo profesijų rengimui.
Po konferencijos Visagino miesto aikštėje ties „Aukštaitijos" viešbučiu stovinčiame interaktyviame infomobilyje-laboratorijoje visiems besidomintiems buvo sudarytos galimybės tiesiogiai susipažinti su inžinerinės pramonės kryptimis, naujausiomis technologijomis, darbo šioje srityje perspektyvomis. „Tokiu interaktyviu būdu norime atkreipti gyvenimo kelią besirenkančių jaunuolių dėmesį į inžinerinės pramonės mokslus, jų augančią svarbą dinamiškai besivystančiame šiandienos pasaulyje. Jaunuosius visaginiečius, kaip ir jų bendraamžius visoje Lietuvoje, taip pat jų mokytojus norime supažindinti su inžinerinės pramonės profesijomis, mokymosi pasiūla ir karjeros mūsų industrijoje galimybėmis", - teigia LINPRA direktorius Gintaras Vilda. 
Gegužės 17-ąją, trečiadienį, infomobilis persikėlė prie Visagino mokymo įstaigų: mobilioji laboratorija veikė prie „Draugystės" progimnazijos, „Gerosios vilties" progimnazijos, „Atgimimo" gimnazijos, Visagino „Žiburio" pagrindinės mokyklos, „Verdenės" gimnazijos ir Visagino kūrybos namų.
Gegužės 18-ąją Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centrą aplankė 250 miesto ir regiono mokyklų mokinių ir jų tėvų. Vyko tradicinės Atvirų durų dienų renginiai, kviečiantys visus susipažinti su centro gimnazijos skyriumi, profesinio mokymo programomis, apsilankyti pamokose, užduoti rūpimus klausimus. Atvirų pamokų metu vykstanti veikla leido visiems išbandyti savo jėgas ir tokiu būdu „pasimatuoti" patikusią profesiją. Mokiniai pamatė, kaip veikia automatinės valdymo sistemos, atsinaujinantys elektros energijos šaltiniai, elektrinės apsaugos sistemos, susipažino su šiuolaikine metalo apdirbimo bei suvirinimo įranga, programavimu Java kalba bei kitomis technologijomis ir profesinio mokymo programomis.